Sportanläggningar

UNIKA SPORTANLÄGGNINGAR – I DIREKT NÄRHET

Utan att på något sätt överdriva har vi unika möjligheter att ta hand om träningsläger inom de flesta sporter. Tyringe Kurhotell har en fantastisk placering i direkt anslutning till mängder av fantastiska idrottsanläggningar.

Och när vi säger direkt anslutning är det precis det vi menar. Inga långa tidskrävande transfers eller behov av några kommunikationer. Oavsett vad du önskar utöva så finns anläggningen inom promenads- uppvärmningsavstånd. Nedan ser ni en kort presentation av några av de anläggningar vi tillsammans med Hässleholms kommun kan erbjuda.

Välkommen med er förfrågan så sätter vi ihop schemat och anläggningar efter era behov och önskemål.

Inomhusplan med konstgräs och löparbanor – Multiarena
Multihallen är en unik hall som är alldeles nybyggd. Den stod klar februari 2017. Multiarenan ligger i direkt anslutning till flera av de andra sportanläggningarna (ishall, simhall, bowling) och endast en kort promenad från hotellet. Hallen skapar fantastiska möjligheter för flera olika sporter där kanske fotbollen är den som sticker ut mest. Här spelar man upptill 9-mannafotboll i behagligt klimat på skonsamt konstgräs året runt. Det finns även löparbanor runt om planen.
Multihallen är byggd av Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse och Hässleholms kommun.
Avstånd från hotellet: 500 meter

Tyrs Hov
Idrottens högborg i Tyringe som rymmer mängder av aktiviteter. Anläggningen är känd i hela landet genom de olika träningsläger som bedrivs här. Tyrs Hov har full beläggning året om genom ishockey, konståkning, styrketräning mm. Anläggningen är unik i sitt slag och blir ett bra nav för aktiviteter under träningslägret på Tyringe Kurhotell.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Idrottshall Tyringe

Sporthallen
Sporthall för allroundanvändning är en del i anläggningen Tyrs Hov. Hallens spelyta är
40 * 20 m och är delbar. Det finns 4 st. omklädningsrum. Vid stora arrangemang finns det tillgång till ytterligare omklädningsrum. I anläggningen finns också brottar-, spinning-, bordtennis- och klubbrum.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Idrottshallen Tyringe Läktare

Ishallen
Tyrs Hovs ishall har plats för 3 500 åskådare – 700 sittplatser och hela 2800 ståplatser. En stor och fantastisk ishall som dessutom nyligen fräschats upp ytterligare.

Verksamheter som bedrivs i hallen är konståkning, allmänhetens åkning och naturligtvis ishockey. Här har många fantastiska ishockeyspelare och konståkare upplevt härliga stunder och lagt grunden för en bra idrottskarriär.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Simhall med relaxavdelning
25-meters bassäng med 4 banor. Men kanske framförallt härliga relaxmöjligheter som kommer väl till pass under ert träningsläger på Tyringe Kurhotell. Här finns bubbelpool, ångbastu, traditionell basta, vattenrutsch mm. Omklädningsrum och stora bassängen är dessutom nyligen renoverade. Vi på Tyringe Kurhotell försöker gärna hjälpa till så att ni kan få uppleva simhallen antingen under ordinarie öppettider eller om ni är en större förening exklusivt öppen endast för er.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Jacuzzi Tyrs hov

Hotellets egen 11-manna fotbollsplan för lek/enkla fotbollsövningar
Precis utanför dörren från hotellet har vi en egen  11-manna fotbollsplan vackert inbäddad i Sanatorieskogen. Planen är primärt avsett för lek eller enklare fotbollsövningar. För fotbollsträning och eventuella matcher så är alternativen Tyrs Hage alternativt den unika inomhushallen med konstgräs.
Avstånd från hotellet: 50 meter.

Tyrs Hage
Tyrs Hage är Tyringes natursköna idrottsplats inbäddad i den härliga skogen. Oerhört vacker idrottsplats. Här finns två fullstora gräsplaner och en grusplan med belysning. Runt huvudplanen finns löparbanor med stybb.
Avstånd från hotellet: 1400 meter.

Fotbollsplan Tyrs Hage

Bowlinghallen
Bowlinghallen i Tyrs Hov har fyra banor och är ett perfekt sätt att bryta av från ordinarie träning samt svetsa samman gruppen – kanske genom en lagtävling.
Avstånd från hotellet: 500 meter.

Motionsslingorna – Sanatorieskogen
Tyringe Kurhotell ligger oerhört vackert i direkt anslutning till Sanatorieskogen och är perfekt för rekreation eller alla olika sorters träning i naturen. Det finns tre startplatser, med tydliga informationstavlor kring längd och slingor. Sanatorieskogen är en fantastisk möjlighet att använda oavsett om du är på Tyringe Kurhotell en natt eller en hel vecka.
Avstånd från hotellet: 75 meter.

Löparslingor eller vandringsled vid hotellet

Elbelysta motionsspår – längdåkning och löpning
Skidåkning vintertid och en jogging runda eller promenad sommartid. Visst låter det skönt och faktum är att Tyringekorpen sedan 1987 håller tre spår öppna för motionsaktiviteter strax söder om samhället. 5,7 och 10 kilometers sträcker med start och mål på samma plats som utegymmet. Tyringe är sedan de tidiga decennierna på 1900-talet känt som något av skånsk skidåknings Mecca och smeknamn som “Skånes St Moritz’ var vanliga under 40 och 50 talen. Under barmarkstid är både löpare och promenerande motionärer välkomna, medan det vid snötillgång endast år skidåkarna som kan utnyttja med “klassisk” stil. Arbetet med spåren sker helt på ideell väg av några få entusiaster inom Tyringekorpen, vilket också kräver att varje motionär “vårdar spåren som sina egna”.

Boule
I Tyringe finns möjlighet att spela boule såväl utvändigt samt inomhus i Boulegetingarnas boulehall. Banorna ligger belägna precis vid Tyringe Korsvirkeshus som framför sig har de vackra leksaksdammarna.
Avstånd från hotellet: 800 meter

Fiske
En kort nedförsbacke från hotellet finner du Verktygsdammarna där Tyringe Sportfiskeklubb erbjuder fiske. Här njuter du av naturen och lugnet och högkvalitativt fiske av inplanterad regnbågslax och öring.
Avstånd från hotellet: 300 meter

Tennis grus
Bara en serve från hotellet finns Tyringes Tennisklubb som tillhandahåller två grusbanor i gott skick. Banorna ligger inbäddade i den vackra skogen som omger hotellet.
Avstånd från hotellet: 300 meter.

Tennis grusbanor vid hotellet

Tennis hardcourt
Hotellet har en egen tennisbana alldeles bredvid huvudbyggnaden att tillhandahålla för gäster
Avstånd från hotellet: 0 meter.

Padelhall
Precis bakom hotellet ligger Tyringe Padelhall som byggdes 2022.
Här har du en toppmodern padelhall med 3 dubbelbanor där alltså 12 personer kan spela samtidigt.
Avstånd från hotellet: 100 meter.