Tyringe Kurhotell är vackert beläget strax utanför Hässleholm i norra Skåne.

Tyringe Kurhotell, med anor från tidigt 1900-tal, ligger vackert beläget mitt i en lummig bokskog. Trots närheten till naturen har hotellet goda kommunikationer och förbindelser till Hässleholm. Hotellet erbjuder uppskattade weekendpaket samt har tillgång till moderna konferenslokaler och stilfulla festlokaler. Maten är högklassig och majoriteten av hotellrummen är nyrenoverade.

”En given pärla för många, en diamant för mig. Ett givet stopp varje år” – Kristoffer Persson

Hit har besökare lockats sedan 1900-talets början. Idag är hotellet varsamt uppdaterat till att bli en modern oas för sport och rekreation. Med genomtänkta paket välkomnar vi sport- konferens- eller weekendgäster som söker en inspirerande och sund vistelse med kropp och själ i fokus. Här finns en av Sveriges mest fullskaliga multisporthallar och även ishall, simhall, flera härligt varierande golfbanor, löparspår samt förstås den storslagna naturen som skänker platsen en ny skepnad varje årstid. Det finns stora möjligheter att ha en aktiv vistelse under tiden man är på hotellet och här finner du en del tips på saker att göra i Tyringe.

Hotellrum och konferenslokaler

Hotellet har mycket nära till bra kommunikationer. I anrik miljö  erbjuder vi 34 rum, 7 konferenssalar med plats för mellan 2-200 personer, fem matsalar och två festsalar. Hotellets anor från tidigt 1900-tal skapar en unik känsla. Flertalet av rummen är nyligen renoverade och det i kombination med vår härliga lobby skapar de bästa förutsättningarna att trivas på Tyringe Kurhotell.

Titta på våra hotellrum samt våra olika konferenslokaler.

 

Hotellets historia

Hotellet har en spännande historia. År 1905 stod byggnaden klar och var då en Vattenkuranstalt. Hit kunde man åka för vila och rekreation och Tyringes höga, rena skogsluft ansågs mycket hälsobringande. Många celebriteter har under årens lopp gästat hotellet.Under 1930-talet var Tyringe Kurhotell ett av de mest välbesökta Kuranstalterna i Europa. Under 1960 och 1970-talet sattes den moderna prägeln på hotellet som då omvandlades till ett konferens och danshotell vida känt i hela Sverige. Även Idrottsförbund började gästa hotellet och Tyringe vid den här tiden och det anlades tennisbanor och en nationellt uppmärksammad, uppvärmd fotbollsplan strax söder om hotellet. Under 1980-talet byggdes hotellet till med en modern flygel som idag hyser vår största konferenslokal samt hotellrum. I början av 2000-talet renoverades hotellet varsamt och med hänsyn till den ursprungliga atmosfären. 1 juli 2019 bytte hotellet ägare i samband med ett generationsskifte inom familjen och en transformation av hotellet inleddes där verksamheten utvecklas mot framtidens upplevelse. Hotellet har också fått en ny hållbar profil och erbjuder idag en klimatneutral konferens och övernattningsmöjlighet.

Träningsläger och träningshelger

Tyringe Kurhotell har en tydlig satsning på friskvård och vi erbjuder idag träningsmöjligheter för stora grupper inom vårt koncept Tyringe Sport Camp. Här kan man välja att bo i vår hotelldel eller i vår nyrenoverade Sport Lodge som är ett roligt och sammasvetsande boende under ditt träningsläger inom t ex ishockey, fotboll, konståkning, handboll, innebandy eller simning.

KONFERENS

Konferenspaket

KLIMATNEUTRALT HOTELL

Läs mer