Frågor & svar

Inom vilka idrotter kan man ha träningsläger?

Det finns möjligheter inom väldigt många sporter med tanke på alla sportanläggningar som finns runt hotellet. De vanligaste lägren som kommer till oss är fotboll, ishockey, innebandy, handboll, basket, konståkning, friidrott, basket, orientering, mountainbike, boule. Men det finns möjlighet för i princip alla idrotter. Se de sportanläggningar som finns i omedelbar närhet här.

Hur hänger Tyringe Sport Camp ihop med Tyringe Kurhotell?

Tyringe Sport Camp är en del av Tyringe Kurhotell men vi skiljer vår hotellverksamhet åt från de gäster som är på träningsläger. Vårt boende Sport Lodge finns i samma byggnad som hotellet men är tydligt avskilt från hotelldelen. Dvs hotellgäster och besökare på träningsläger vistas inte i samma ytor vid sina vistelser.

Hur fungerar boendet på Sport Lodge?

Man bor tillsammans i sitt lag/sin förening i det vi kallar Sport Lodge. Här finns kapacitet för över 100 boende. I Sport Lodge finns 3 stora sovsalar där det i varje sovsal kan bo mellan 20-30 personer. Det finns även 5 mindre rum där men kan bo mellan 4-8 personer.
Läs mer om Sport Lodge här.

Hur bor ledarna?

Ledarna kan välja att bo i sovsalen tillsammans med utövarna alternativt i rum i direkt anslutning. Så ledarna och utövarna är alltid i närhet till varandra.

Vad ska man ha med sig när man kommer till lägret?

I Sport Lodge finns våningssängar och vid varje säng finns när ni anländer madrass, täcke och kudde.
Ni ombesörjer själva att ta med lakan, påslakan och örngott. Det är ett krav att ni bäddar sängarna med detta när ni bor på Sport Lodge.

Var duschar man i samband med sina träningar?

Vi rekommenderar starkt att ni duschar i den idrottsanläggning där ni tränar. Det finns få duschar på Sport Lodge. På Sport Lodge finns det tre toaletter samt flera tvättställ för tandborstning mm.

Kan föräldrar/syskon/släktingar följa med på lägret och bo över?

Medföljande kan boka rum på hotelldelen som ligger i samma byggnad men avskilt från deltagarna på Tyringe Sport Camp. Hotellrum bokar du här.

Hur stora läger kan ni ta emot?

Dryga 100 personer kan samtidigt bo i vår Sport Lodge.

Vad finns det för gemensamma umgängesytor?

Inne i Sport Lodge finns ett samlingsrum med stor TV där man tillsammans kan umgås. Utöver det finns även ett 600 kvadratmeter stort aktivitetsrum där man ofta tillbringar delar av kvällen tillsammans.

Aktivitetsrum? Vad är det?

Deltagarna på träningslägret har under sitt läger tillgång till hotellets 600 kvm stora aktivitetsrum under en avsatt tid. Här finns flera olika saker tillgängliga för er. Alltifrån pingisbord, dartkastning, liten innebandyrink, tv-hörna, storbildsmöjligheter, putting green, fotbollsspel mm. Helt enkelt något för alla. Föreningen/laget ansvarar för att de saker som finns tillgängliga lämnas i samma skick som när ni kom.

Bokar ni träningstiderna åt oss?

Nej, träningstider i de olika hallarna ansvarar ni själva för att boka. Kostnaden för dessa ingår inte heller i kostnaden för er vistelse på Tyringe Sport Camp.

Vad finns att göra runtomkring boendet?

Omgivningar präglas av fritidsaktiviteter, skog och natur. Läs här vad som finns att göra.
Att hyra simhallen med rutschkanor, bubbelbad, bastu och två bassänger brukar vara ett populärt inslag. Så är även att hyra bowlinghallen eller den nya padelhallen som finns precis vid boendet.
Se anläggningar som finns här.

Hur brukar ett vanligt läger med en övernattning se ut?

Vanligt är att man ankommer kring lunchtid för incheckning följt av lunch. En del lag har då redan tränat en gång på förmiddagen. Efter lunch så brukar man ha fri tid fram tills en eventuell träning eller match på eftermiddagen. Efter detta väljer många lag att antingen hyra simhallen, bowlinghallen eller padelhallen. Middag brukar serveras ungefär kl. 18. Efter detta brukar man vara tillsammans i aktivitetsrummet fram till max kl. 22 då detta stänger och det är dags att gå och lägga sig. Dagen efter serveras frukost kring kl. 8 (en del lag har då tagit en morgonpromenad innan frukost) och därefter packar man ihop sina saker och lämnar Sport Lodge i ett fint skick efter sig. Efter detta avslutas lägret eller så kör man en avslutande träning innan hemfärden.
Hur mycket träning man lägger in i sitt läger är helt upp till er.

Vad serveras för mat på lägret?

Det serveras husmanskost till lunch och middag. Till frukost serveras vår idrottsfrukost.

Vad kostar det per person att komma på läger?

Det beror bl.a. på. Vilket datum ni önskar komma, hur länge ni önskar stanna och framförallt av vilket antal ni kommer. Men ett läger hos oss är garanterat ett av Sveriges mest prisvärda läger.

Vi vill skicka en förfrågan?

Skoj! I er förfrågan till oss ange alltid: Önskat datum för vistelsen, antal övernattande personer, vilka måltider som önskas samt inom vilken idrott ni är aktiva.